Contemporary green apartments
Contemporary geometric building in Kifisia
Sitting area outdoor living simplicity
Contemporary minimal details entrance
Outdoor pool luxury lifestyle
Contemporary minimal entrance
Contemporary residence irregular shapes nature
Contemporary building environment friendly
contemporary apartment green design
Underground space bedroom swimming pool view
Underground space staircase underwater view
underwater view swimming pool
Residential building in Kifisia

Residential building in Kifisia

Type
Location
Team
Location
Kifissia
Team

Principal Architect:  Aristides Kordas

Project Architect: Anastasis Dimokas

Design Team: Athina Raftopoulou

 

Residential building in Kifisia

The design of the residential building in Kifissia, inspired by the area itself, which is full of trees, was a dialogue between the built and the natural environment. The building revolves around its central axis, aiming to turn the glance of the residents and the view to different points,  and at the same time develops upwards, imitating the plants climbing up the trees. The tall pines that exist in the plot, were an inspiration for the implementation of the curve in the design but also a generative reason for the dynamic integration of plants, in various aspects of the design.

Previous Next Down Down Previous Next Kordas Architects Kordas Architects
Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search