residential building Kifisia Contemporary green apartments Κόρδας έργο
residential building Kifisia Contemporary geometric building Kifisia curved
residential building Kifisia Contemporary building plants φυτά πολυκατοικία πράσινο
Residential building in Kifisia
residential building Kifisia Sitting area outdoor living simplicity experience
residential building Kifisia minimal details entrance
residential building Kifisia Outdoor pool luxury πισίνα κατοικία Κηφισιά
residential building Kifisia είσοδος μοντέρνα σχέδιο Contemporary minimal entrance
residential building Kifisia nature curves plants green building Κηφισιά νερό είσοδος
residential building Kifisia green design φυτά φυτεμένο δώμα Κηφισιά
residential building Kifisia Underground space bedroom swimming pool view
residential building Kifisia Underground space staircase underwater view
residential building Kifisia underwater view swimming pool υπόγειο πισίνα διάφανη
Residential building in Kifisia

Residential building in Kifisia

Type
Location
Team
Location
Kifissia
Team

Principal Architect:  Aristides Kordas

Project Architect: Anastasis Dimokas

Design Team: Athina Raftopoulou

 

Residential building in Kifisia

The residential building is located in the beautiful suburb of Kifisia, in the northern part of Athens. The area is popular for its unique architectural heritage, showcasing iconic buildings from the past and present. Moreover, it is famous for the dense plantation and natural beauty.

The architectural composition was significantly influenced by the area itself both in terms of its built and its natural environment. Composed in a way to blend in the natural setting, the building embraces curved geometries. It develops in four levels above the ground. The exterior living spaces, ground floor surroundings and balconies, develop in a way to provide privacy to its users. At the same time they create multiple focal points and viewing angles for both indoor and outdoor spaces. The inner building core remains rational and structurally intact by the playfulness of the outer envelope. It provides functional space for three individual three-bedroom apartments and a smaller studio at the top level of the building.

The shape and skin of the building aim to reconcile the natural elements (trees, earth, water) with the artificial elements of the human structure. Textured plaster surfaces, wooden details and abundant vegetation along the building’s outline, define the buildings character. All of them aim to create a sense of naturalistic artifact in the scale of a real-life building. Overall, the design elements, details and the ambience of the project as a whole, aim to serve as a unifying concept of harmonious integration of the technical creation into the natural environment.

Previous Next Down Down Previous Next Kordas Architects Kordas Architects
Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email