two-story family house exterior street view renovation
entrance concept design lighting materials
outdoor living experience architecture
outdoors yard living room
minimal living room fireplace
open space kitchen living room stair
dining room interior design
wood design modern kitchen
office room minimal calming interior design
bedroom design neutral color palette
bedroom lighting design colors
walking closet wardrobe
luxury bathroom design
lounge area wardrobe design
Residence in Papagou

Residence in Papagou

Type
Location
Team
Location
Papagou
Team

Principal Architect:  Aristides Kordas

Project Architect: Angeliki Labada

Design Team: Anastasis Dimokas, Athanasia Stavropoulou

Residence in Papagou

The location of the residence is in a beautiful suburb of Athens, Papagou. Above all, the renovation deals with the redesign of this two-story house , aims to designate a new identity to the building for its new inhabitants. As a matter of fact, the renovation challenge was to highlight the authentic and original character of the building. Furthermore, a crucial factor was to modernize the building to the present-day requirements and the needs of its new owners. On the other hand, the interior redesign reflects a theatrical atmosphere, resulting from the organization in multiple levels. Nonetheless, the feeling of openness and penetrability between indoor and outdoor areas is noticeable, thanks to the generous openings. Moreover, “soft” geometries in wood and “hard” in masonry clarify the hierarchy of the building volumes and functions.

Previous Next Down Down Previous Next Kordas Architects Kordas Architects
Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email