Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari
Residence in Kefalari

Residence in Kefalari

Type
Location
Team
Credits
Location
Kefalari
Team

Principal Architect:  Aristides Kordas

Project Architect: Angeliki Labada

Design Team: Rallou Triantafyllidou

Construction Management: Stavros Rafailidis

 

Credits
  • Styling : Roula Strataki
  • Photos: George Fakaros

Residence in Kefalari

This three-story house is located in a residential complex in Kefalari of Kifisia, amidst a quiet neighborhood full of greenery. Its design incorporates features of a minimalistic approach and geometrical clarity, with elements of a homely and playful architectural and interior design. The fireplace and library are the two main protagonists of the ground-floor living room. The fireplace diligently conceals storage spaces and a 55inch flat screen TV behind the sliding artwork panel. Its structure grants the space with solidity, contrast and depth, while the library is presented as the diverse and playful counterbalance.

The sense of an open plan layout is characteristic of the house, with the visual contact being unhindered throughout all spaces. The use of similar materials among the variety of rooms and the unified treatment of geometry and form upon the various elements of the house’s shell and interior, define a harmonious experience of space.

The use of natural oak and white lacquered surfaces, in a game of functional lines and geometric volumes, define the design of areas of the house with special functionality such as the kitchen and bathrooms. Elements in the shades of grey, in a variety of materials and textures, such as the cement plaster coating of the bathroom walls and floors and the various fabrics used for windowshading purposes ,complete the atmosphere of the spaces.

The attic, on the upper level of the house, contains the children’s play room and the parent’s reading rooms. The most important element of this living space is light itself. Natural or artificial, from the tilted ceiling or from the side windows, with hidden lights or spotlights, all types of light are called upon to define the ambience of this introvert and private corner of the house.

Previous Next Down Down Previous Next Kordas Architects Kordas Architects
Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search