residence-in-Penteli-front-view-kordas-architects.jpg
two-storey-house-in-Penteli-kordas-architects.jpg
minimal-modern-view-residence-fassade-detail-design-kordas-architects.jpg
outdoor-living-experience-quality-luxury-swimming-pool-kordas-architects.jpg
outdoor-living-experience-sitting-dinning-area-luxury-residence-kordas-architects.jpg
luxury-residence-architectural-design-modern-sitting-area-outdoor-living-experience-kordas-architects.jpg
backyard-swimming-pool-design-residence-luxury-minimal-modern-kordas-architects.jpg
garden-landscape-design-outdoor-living-experience-kordas-architects.jpg
luxury-contemporary-residence-architectural-design-kordas-architects.jpg
Συγκρότημα κατοικιών στην Πεντέλη

Συγκρότημα κατοικιών στην Πεντέλη

Τύπος
Τοποθεσία
Ομάδα
Τύπος
Τοποθεσία
Πεντέλη
Ομάδα

Διεύθυνση Μελέτης: Αριστείδης Κόρδας

Υπεύθυνος Μελέτης: Ελένη Τσαπραλή

Ομάδα μελέτης: Αναστάσης Δημόκας, Τζένη Χαλκιαδάκη, Αθανασία Σταυροπούλου, Δήμητρα Κορδωμένου

 

Συγκρότημα κατοικιών στην Πεντέλη

Το συγκρότημα κατοικιών αναπτύσεται σε πλαγιά του ορεινού όγκου της Πεντέλης . Ακολουθώντας το φυσικό πρανές προσαρμόζεται στη μορφολογία του εδάφους και την υφιστάμενη φύτευση. Tο κτίριο αναλύεται σε δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη, μια λίθεπενδεδυμένη βάση, στεγάζει την πρώτη ισόγεια κατοικία.

Πάνω σε αυτή, εδράζεται ο κτριακός όγκος των υπόλοιπων δύο «δίδυμων» διώροφων κατοικιών της ανωδομής. Επιπλέον, το σύνολο της ανωδομής φέρει ειδικής τεχνοτροπίας επίχρισμα σε γήινη υφή και απόχρωση. Έτσι, μεγιστοποιείται η ένταξη του κτιρίου στο φυσικό τοπίο. Χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής επεξεργασίας των όψεων και του κελύφους του κτιρίου είναι οι πρισματικές γεωμετρίες και αποτμίσεις του κελύφους. Αφενός εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα ανάμεσα στις  ιδιοκτησίες και επι μέρους χρήσεις. Αφετέρου «καδράρουν» σημεία και προσανατολισμούς ειδικού ενδιαφέροντος στην θέα. Τέλος, σημαντικό στοιχείο για την οργάνωση του υπαίθριου χώρου και της κοινόχρηστης ζωής του συγκροτήματος η χωροθέτηση της πισίνας στο πλάτωμα στο πίσω μέρους του οικοπέδου. Εκεί, δημιουργείται ταυτόχρονα σημείο οπτικής αναφοράς για τους χώρους του συγκροτήματος με τον αντίστοιχο προσανατολισμό.

Previous Next Κάτω Κάτω Previous Next Kordas Architects Kordas Architects
Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email